Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcesz zrobić domowy jogurt migdałowy? 

Zapraszamy do lektury przepisu na wegański jogurt z migdałów - kliknij tutaj 
jogurt wegański migdałowy

Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Czy jogurt domowy można zrobić na mleku sojowym?

Wielu Klientów pisało do nas z pytaniem, czy można zrobić jogurt domowy na mleku sojowym. Jedna z naszych Klientek - Pani Iga - postanowiła zrobić taki jogurt na mleku sojowym. Udał się on znakomicie. Oto opinia Pani Igi:

Kilka dni temu zrobiłam swój pierwszy jogurt domowy bazując na mleku sojowym i zakupionych tutaj saszetkach. Użyłam do tego 1 litra mleka sojowego i połowę saszetki bakterii. Nie miałam jogurtownicy ani termometru i robiłam wszystko 'na oko' a mimo wszystko jogurt wyszedł znakomity! Jestem zaskoczona! Najpierw, po całej nocy leżakowania słoika z jogurtem pod kocami, otworzyłam go i zobaczyłam konsystencję gęstego jogurtu pitnego, bez żadnych grudek o zbyt intensywnym zapachu jak dla mnie. Na tyle intensywnym, że bałam się spróbować. Natomiast, gdy włożyłam go do lodówki i spróbowałam dziś rano (dodając świeże owoce) po dwóch dniach, był przepyszny! O wiele lepszy od tych sklepowych. Serdecznie polecam.

Jogurt domowy można też oczywiśćie robić na mleku krowim, kozim, a nawet wielbłądzim.