Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcesz zrobić domowy jogurt migdałowy? 

Zapraszamy do lektury przepisu na wegański jogurt z migdałów - kliknij tutaj 
jogurt wegański migdałowy

Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Czy jogurt robiony w domu jest zdrowy?

Naturalny jogurt ma zalety, których nie posiadają jogurtu ze sklepu. Po pierwsze jest on naturalny, a więc nie zawiera zagęszczaczy, konserwantów czy innych składników, które muszą posiadać produkty przeznaczone do stania na półce przez dłuższy czas. Jogurt, po przygotowaniu, można przechowywać w lodówce maksymalnie tydzień. Najlepszy jest oczywiście wtedy, gdy jest świeży.

Po drugie bakterie zawarte w jogurcie domowym należą do szczepów probiotycznych. Więcej na temat właściwości tego rodzaju jogurtów naturalnych czytaj w dziale: Działanie.

 

Kup bakterie probiotyczne do produkcji jogurtu domowego