Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcesz zrobić domowy jogurt migdałowy? 

Zapraszamy do lektury przepisu na wegański jogurt z migdałów - kliknij tutaj 
jogurt wegański migdałowy

Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Jak należy przechowywać saszetki ze szczepami bakterii?

Saszetki dla zachowania swych właściwości powinny być  przez większość czasu trzymane w lodówce.  Saszetki są niewielkie i zmieszczą się w każdej, nawet najmniejszej lodówce. Saszetka chroni zawartość przed wilgocią i wpływem innych czynników. Dlaczego więc można przesyłać je pocztą? Otóż czas przesyłki, kiedy saszetki przebywają w izolowanym opakowaniu, utrzymującym nieco niższą temperaturę, jeśli tylko nie jest zbyt długi, nie powoduję szkody bakteriom (dla pewności unikajmy sytuacji, w których przesyłka idzie dłużej niż 50 godzin). Kulturom bakterii nie szkodzi przebywanie przez pewien czas w temperaturze pokojowej. Po odebraniu przesyłki powinniśmy produkt schować do lodówki. Jeśli zbyt długo saszetka przebywa w podwyższonej temperaturze, właściwości bakterii jogurtowych mogą zmaleć. Wówczas może być nam ciężej wyhodować swój własny jogurt.