Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dowiedź się więcej - czytaj nasze artykuły

Żyj zdrowo i naturalnie

Dotykają Cię częste infekcje? Wzmocnij odporność

Biegunki, zaparcia, dysbakterioza? Rozwiąż swój problem

Jak zrobić jogurt w domu w kilka minut?

Kup teraz startery z probiotycznymi bakteriami

Banner sprzedażowy landing page - środek

Banner sprzedażowy landing page - dół

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Co to jest jogurtownica?

Jogurtownica to specjalne urządzenie do produkcji jogurtu w warunkach domowych. Te proste, działają na zasadzie termosu, te bardziej skomplikowane są rozbudowane o termometry, podgrzewacze czy specjalne słoiczki na jogurt. Jogurtownica spełnia jednak jedną podstawową funkcję - pozwala na utrzymanie właściwej temperatury mleka, co jest wymagane aby przygotować jogurt. Posiadanie jogurtownicy umożliwia przygotowanie jogurtu domowego, ale nie ułatwia tego, ponieważ jeszcze prościej można przygotować jogurt bez jej użycia. Jogurtownice kosztują od 50 zł do nawet kilkuset złotych, w zależności od dodatkowych funkcji i pojemności. Większość z nich jest na 1 litr mleka, co ogranicza ich funkcjonalność jeżeli więcej domowników chciałoby codziennie spożywać probiotyczny domowy jogurt.

Czy warto kupić jogurtownicę? Jakie są wady jej użytkowania? W naszym tekście na blogu odpowiadamy na te pytania. Zapraszamy do lektury tekstu na temat jogurtownicy oraz przygotowywania jogurtów bez jej użycia. Przedstawiamy kilka prostych sposobów na przygotowanie jogurtu bez użycia żadnych zbędnych urządzeń.

Kliknij w link poniżej aby przeczytać nasz tekst:

http://www.jogurt-domowy.pl/blog/116-jogurtownica-zbedny-wydatek

Warto wiedzieć, że najważniejsze przy przygotowywaniu domowych jogurtów są właściwe probiotyczne bakterie jogurtowe o dużej aktywności, co przy odpowiedniej temperaturze pozwoli uzyskać nam jogurt w 6 do 10 godzin. Posiadając saszetki lub fiolki z bakteriami do produkcji jogurtu domowego możemy zrobić w każdej kuchni jogurt bez użycia jogurtownicy czy innych urządzeń. O tym, jak zrobić jogurt bez wykorzystania jogurtownicy, przeczytać można również w dziale jak zrobić jogurt domowy.

 

 

Kup z probiotycznymi bakteriami i zrób własny jogurt domowy (jogurtownica nie jest konieczna)