Jogurt Domowy

5 powodów dla których warto zrobić kefir domowy

  1. Jest przynajmniej równie smaczny, a niektórzy mówią, że nawet smaczniejszy niż jogurtu domowy.
  2. Kefir zrobiony metodą jogurtową (w temperaturze ok. 43-45 stopni Celcjusza, a nie w temperaturze pokojowej) smakuje i wygląda jak jogurt domowy.
  3. Przygotowanie kefiru domowego jest prostsze niż przygotowanie jogurtu. Ogranicza się ono do wsypania bakterii do mleka o temperaturze pokojowej i zostawienia (po wymieszaniu) całości do czasu powstania kefiru. Więcej informacji na ten temat tutaj: http://www.jogurt-domowy.pl/kefir-domowy-ulotka.pdf
  4. W kefirze znajdują się liczne szczepy szlachetnych i przyjaznych probiotycznych bakterii mlekowych oraz ogromna liczba bioaktywnych składników, których nie znajdziemy w jogurcie.
  5. Kefir to napój mleczny znany od wieków i przez wielu uważany jest jako napój wpływający na długowieczność. Kefir jest niezwykle popularny w krajach Kaukazu

Kup teraz i zrób kefir domowy

5 powodów dla których warto zrobić kefir domowy

Kefir
  1. Jest przynajmniej równie smaczny, a niektórzy mówią, że nawet smaczniejszy niż jogurtu domowy.
  2. Kefir zrobiony metodą jogurtową (w temperaturze ok. 43-45 stopni Celcjusza, a nie w temperaturze pokojowej) smakuje i wygląda jak jogurt domowy.
  3. Przygotowanie kefiru domowego jest prostsze niż przygotowanie jogurtu. Ogranicza się ono do wsypania bakterii do mleka o temperaturze pokojowej i zostawienia (po wymieszaniu) całości do czasu powstania kefiru. Więcej informacji na ten temat tutaj: http://www.jogurt-domowy.pl/kefir-domowy-ulotka.pdf
  4. W kefirze znajdują się liczne szczepy szlachetnych i przyjaznych probiotycznych bakterii mlekowych oraz ogromna liczba bioaktywnych składników, których nie znajdziemy w jogurcie.
  5. Kefir to napój mleczny znany od wieków i przez wielu uważany jest jako napój wpływający na długowieczność. Kefir jest niezwykle popularny w krajach Kaukazu

Kup teraz i zrób kefir domowy

5 powodów dla których warto zrobić kefir domowy

Kefir
  1. Jest przynajmniej równie smaczny, a niektórzy mówią, że nawet smaczniejszy niż jogurtu domowy.
  2. Kefir zrobiony metodą jogurtową (w temperaturze ok. 43-45 stopni Celcjusza, a nie w temperaturze pokojowej) smakuje i wygląda jak jogurt domowy.
  3. Przygotowanie kefiru domowego jest prostsze niż przygotowanie jogurtu. Ogranicza się ono do wsypania bakterii do mleka o temperaturze pokojowej i zostawienia (po wymieszaniu) całości do czasu powstania kefiru. Więcej informacji na ten temat tutaj: http://www.jogurt-domowy.pl/kefir-domowy-ulotka.pdf
  4. W kefirze znajdują się liczne szczepy szlachetnych i przyjaznych probiotycznych bakterii mlekowych oraz ogromna liczba bioaktywnych składników, których nie znajdziemy w jogurcie.
  5. Kefir to napój mleczny znany od wieków i przez wielu uważany jest jako napój wpływający na długowieczność. Kefir jest niezwykle popularny w krajach Kaukazu

Kup teraz i zrób kefir domowy