Czy takie jogurty są na pewno bezpieczne? Czy te bakterie nie powodują chorób?

Bakterie, które wykorzystuje się do przygotowania jogurtu domowego są jak najbardziej bezpieczne. Są one produkowane do celów spożywczych przez duże, międzynarodowe firmy z zachowaniem wszelkich standardów oraz posiadają zaświadczenia o pochodzeniu i czystości szczepów bakterii, za co firmy te biorą odpowiedzialność.

Współczesna medycyna przeprowadza szeroko zakrojone badania dotyczące wpływu korzystnych drobnoustrojów na nasze zdrowie. Bada się wpływ i kondycję flory bakteryjnej jelit na nasze zdrowie, nie tylko fizyczne, ale jak wynika w świetle najnowszych badań, również psychiczne.

Więcej na ten temat czytaj w dziale Działanie

 

Pobierz darmowego e-booka
„Robię domowy jogurt”



Wystąpił jakiś błąd, spróbuj ponownie.



Dziękujemy. Teraz koniecznie POTWIERDŹ adres mail, klikają w link w wiadomości, którą wysłaliśmy na Twojego maila.

Poznaj szczegółowe przepisy (w tym na jogurty mleczne i roślinne), korzyści, zalety domowo przygotowywanego jogurtu. W naszym e-booku znajdziesz odpowiedzi na wiele najczęściej zadawanych pytań. Podaj: