Opinie o jogurcie domowym

„Jogurt PRZEPYSZNY!!!! nie nadążamy z produkcją tak szybko znika z lodówki:) nie ma nawet porównania ze sklepowymi; korzystamy z jogurtownicy i kiedy Syn przygotowywał pierwszą porcję nie podgrzał mleka tylko dodał bakterie do mleka o temperaturze pokojowej i wstawił do jogurtownicy… martwiłam się, że nie wyjdzie, tymczasem….JOGURT WYSZEDŁ ZNAKOMITY!!!! z pierwszej porcji bakterii (użyliśmy połowy torebki) odnawialiśmy jogurt 6 razy i za każdym razem naprawdę wychodzi gęsty, kremowy i przepyszny:) jest wyśmienity nawet w czystej postaci, bez dodatków owoców czy kiełków:) naprawdę rewelacja:) kefir będziemy dopiero robić:) wierzę, że będzie równie pyszny:) no i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz: rewelacyjny kontakt ze sprzedającym, który jest miły, kompetentny, otwarty i bardzo cierpliwy:) 🙂 🙂 pozdrawiam serdecznie:) dołączamy do stałych klientów:)”

Agnieszka (Lublin)
5/5

„Jogurt udał się doskonale:) Jest inny, niż ten ze sklepu, lekko ciągnący, ma idealnie gładką konsystencję (ani ćwierć grudki) i, co dla mnie jest jego ogromną zaletą, ma delikatniejszy, mniej kwaśny smak. Dwie saszetki poszły do koleżanek, też będą próbować. Wszystko wymieszałam wieczorem i wstawiłam do piekarnika leciutko tylko ogrzanego, tak został na noc. Niestety, mleko było chyba w pierwszym etapie zbyt zimne, dlatego rano jogurt jeszcze nie był gotowy. Ale nauczona doświadczeniem z dojrzewaniem zakwaszonego ciasta chlebowego (bez drożdży piekarskich) wierzyłam, że po kilku kolejnych godzinach będzie dobrze:) I się nie pomyliłam:)”.

Magda (Buk, wielkopolskie)
5/5

„Szanowni Państwo! Bardzo dziękuję za błyskawiczną realizację zamówienia – zostało złożone w czwartek, a w piątek, przed południem przesyłka została doręczona. Jestem bardzo mile zaskoczona i tym większą przyjemność przyniesie mi dalsza współpraca z Państwa sklepem. Jak tylko będą mi potrzebne następne saszetki, złożę zamówienie u Państwa, bo współpraca z rzetelnymi ludźmi to czysta przyjemność. Pozdrawiam serdecznie”.

Joanna (Warszawa)
5/5

„Dzien Dobry, Bardzo dziekuje za profesjonalna obslugę. Z przyjemnoscia robie u Panstwa zakupy. zycze milego dnia”

Karolina (Przelewice)
5/5

„dziękuję bardzo. przesyłkę otrzymałam. przepyszny. jego wykonanie jest tak proste, że mój 9 letni syn sam o przygotowuje od A do Z. potem prawie wszystko wypija :-)) pozdrawiam”

Ewa (Piekary Śląskie)
5/5

„saszetki z bakteriami otrzymałam. Pierwszy jogurt mi nie wyszedł 🙁 zrobiło się zsiadłe mleko, chyba za długo trzymałam w termosie. Drugie podejście zakończone sukcesem :)) Jogurt pyszny !!! Najlepszy jogurt jaki jadłam.”

Dorota (Bielsko-Biała)
5/5

„Cała moja rodzina zapycha się Waszym produktem. Robię go co dzień a teraz prawie cały ładunek syn wywiezie do Anglii.”.

Krystyna (Szczecin)
5/5

„Osobiście sprawdziałam, że jogurt domowy można robić także z mleka sojowego! Wiele razy szukałam w sklepach wegańskich jogurtów otrzymywanych z mleka sojowego. Niestety skutkiem poszukiwań były średnie w smaku, drogie produkty. Kilka dni temu zrobiłam swój pierwszy jogurt domowy bazując na mleku sojowym i zakupionych tutaj saszetkach. Użyłam do tego litra mleka sojowego i połowę saszetki bakterii. Nie miałam jogurtownicy ani termometru i robiłam wszystko ‚na oko’ a mimo wszystko jogurt wyszedł znakomity! Jestem zaskoczona! Najpierw, po całej nocy leżakowania słoika z jogurtem pod kocami, otworzyłam go i zobaczyłam konsystencję gęstego jogurtu pitnego, bez żadnych grudek o zbyt intensywnym zapachu jak dla mnie. Na tyle intensywnym, że bałam się spróbować. Natomiast, gdy włożyłam go do lodówki i spróbowałam dziś rano (dodając świeże owoce) po dwóch dniach, był przepyszny! O wiele lepszy od tych sklepowych. Serdecznie polecam i dziękuję za miły kontakt z panem sprzedającym :-)”

Iga (Żary)
5/5

„Wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam.”

Monika_999
5/5

„Jogurt robimy w naszym ośrodku dla pacjentów. Dzięki temu oszczędzamy na jogurtach kupnych”.

Ewa/ Warszawa
5/5

„Zastosowałam wersję z dolaniem zimnego mleka do wrzącego – temperatura idealna ! Na noc owinęłam w kocyk i prztuliłam słój do kaloryfera. Rano proces nie był ukończony ale z czasem jogurt sam (już w lodówce) doszedł do siebie czyli osiągnął super gładką, gęstą, ciągnącą się konsystencję. Doskonały smak 🙂 Pozdrawiam wszystkich wielbicieli zdrowego jogurtu”

Ewa (Łódź)
5/5

„Jogurt od pierwszego razu udaje się wspaniale! To, co stoi w sklepach na półkach się nie umywa do prawdziwego jogurtu wyhodowanego z użyciem bakterii Vital. Poza tym, co sklepowe „coś” nie zawiera bakterii (koleżanka mikrobiolożka usiłowała kiedyś zrobić posiew – wyszedł jałowy…). Polecam wszystkim smakoszom nabiału!”

Joanna (Warszawa)
5/5

„Zrobiony kefir przepyszny. Dlaczego Państwo nie wystawiają produktów na allegro? Niby można znaleźć Was przez wyszukiwarkę. Jogurt oczekuje na sezon truskawkowy”.

Marcin z Radomia
5/5

„WITAM ,WCZORAJ JUZ PRÓBOWALEM WYSZEDL NAWET SWIETNIE I JEST SMACZNY, KUPOWANY NIECH SIE CHOWA POZDRAWIAM I DZIEKUJE”.

Jerzy z Michałowa
5/5

„Dziękuję. Od kiedy poznałam saszetki z bakteriami do robienia jogurtu robię jogurt domowy prawie każdego dnia”.

Helena
5/5

„Bardzo dziekuje! Szybko, sprawnie i bezproblemowo. Towar pierwsza klasa. Polecam!”

ArpaNecik
5/5

„Ciekawy produkt. Jestem bardzo zadowolony zarówno z kefiru jak i jogurtu. Smak jest niezrównany. polecam”

Z.
5/5

„Hoduje jogurt z mleka koziego. Polceam”.

ww
5/5

„Mam 35 lat. Pierwszy raz jadłem taki jogurt w Niemczech. Cieszę się, że teraz można go dostać również w Polsce.  Jogurty robione w domu są naturalne i zdrowe. Jogurt jadam kilka razy w tygodniu i poprawiła mi się odporność. Ostatniej jesieni pierwszy raz od lat nie chorowałem na grypę ani żadne przeziębienie.”.

P. z Gdyni
5/5

Dziękuję. Jogurt nam się udał. Cała rodzina zajada go ze smakiem

R
5/5

„Dziękuję za szybko wysyłkę, już otrzymałam. dziękuje i pozdrawiam””

R. i G. z Lęborka
5/5

„Dziękuję za szybką realizację zamówienia, otrzymałam wczoraj. Jogurt wg przysłanego przepisu wyszedł świetny, polecam go wszystkim, kupne mogą się schować.”

Ewa z Gorzowa Wielkopolskiego
5/5

„W wielu jogurtach ze sklepu nie ma bakterii. Dlatego żeby nie jeść chemii i mieć naprawdę probiotyczny jogurt trzeba robić samemu jogurty/kefiry. Wieczorem nastawiam jogurt a rano jest gotowy. Za każdym razem jest trochę inny. Osobiście robię też domowe musli do jogurtu oraz konfitury np. z żurawiny. Staram się jeść także inne produkty ekologiczne.”

Agnieszka
5/5

„Sprawnie i bezproblemowo przeprowadzona transacja.Bardzo mily kontakt ze sprzedajacym. POLECAM GORACO!!!”

Kowal.
5/5

„Super towar,super przesyłka i wszystko super!!!Polecam!!!”

Krakowiak
5/5

„Niesamowite. Saszetki do zrobienia jogurtu zamówiłam w poniedziałek rano. W środę były u mnie!”.

W.
5/5

„Polecam ten produkt.”

m…
5/5

„jestem bardzo zadowolony. Dziękuję.”

PK
5/5

„za pierwszym razem jogurt mi nie wyszedł. Okazało się że robie coś źle. Potem było już wszystko w porządku”.

A.
5/5

„Jadam jogurty zamiast łykania syntetycznych probiotyków”.

W.
5/5

Pobierz darmowego e-booka
„Robię domowy jogurt”



Wystąpił jakiś błąd, spróbuj ponownie.



Dziękujemy. Teraz koniecznie POTWIERDŹ adres mail, klikają w link w wiadomości, którą wysłaliśmy na Twojego maila.

Poznaj szczegółowe przepisy (w tym na jogurty mleczne i roślinne), korzyści, zalety domowo przygotowywanego jogurtu. W naszym e-booku znajdziesz odpowiedzi na wiele najczęściej zadawanych pytań. Podaj: