5 powodów dla których warto zrobić kefir domowy?

Oprócz jogurtu domowego można w warunkach domowych zrobić także kefir domowy. Pod pewnymi względami jest to nawet łatwiejsze niż przygotowanie jogurtu. Kefir ma silną grupę fanów, którzy nawet wolą go od jogurtu domowego.

  1. Jest przynajmniej równie smaczny, a niektórzy mówią, że nawet smaczniejszy niż jogurtu domowy.
  2. Kefir zrobiony metodą jogurtową (w temperaturze ok. 43-45 stopni Celcjusza, a nie w temperaturze pokojowej) smakuje i wygląda jak jogurt domowy.
  3. Przygotowanie kefiru domowego jest prostsze niż przygotowanie jogurtu. Ogranicza się ono do wsypania bakterii do mleka o temperaturze pokojowej i zostawienia (po wymieszaniu) całości do czasu powstania kefiru. Więcej informacji na ten temat tutaj: http://www.jogurt-domowy.pl/kefir-domowy-ulotka.pdf
  4. W kefirze znajdują się liczne szczepy szlachetnych i przyjaznych probiotycznych bakterii mlekowych oraz ogromna liczba bioaktywnych składników, których nie znajdziemy w jogurcie.
  5. Kefir to napój mleczny znany od wieków i przez wielu uważany jest jako napój wpływający na długowieczność. Kefir jest niezwykle popularny w krajach Kaukazu

Kup teraz i zrób kefir domowy

Pobierz darmowego e-booka
„Robię domowy jogurt”



Wystąpił jakiś błąd, spróbuj ponownie.



Dziękujemy. Teraz koniecznie POTWIERDŹ adres mail, klikają w link w wiadomości, którą wysłaliśmy na Twojego maila.

Poznaj szczegółowe przepisy (w tym na jogurty mleczne i roślinne), korzyści, zalety domowo przygotowywanego jogurtu. W naszym e-booku znajdziesz odpowiedzi na wiele najczęściej zadawanych pytań. Podaj: