Czy to prawda, że tego typu jogurty należy spożywać zwłaszcza po chorobie?

Lekarze powszechnie zalecają uzupełnianie flory bakteryjnej po chorobach. Jogurty są zwykle zalecane zwłaszcza po antybiotykoterapii. Jest to o tyle słuszne, że jak wiadomo w czasie zażywania antybiotyków zniszczone zostają w naszym organizmie duże ilości naturalnej flory bakteryjnej. Dlatego jogurt stworzony z probiotycznych szczepów bakterii jest wskazany dla osób, które chorowały, rekonwalescentów, a także osób chorych na dysbakteriozę, czy wybierających się w podróż w bardziej egzotyczne kraje (aby uniknąć na miejscu problemów żołądkowych). Gwarantuje on to, że dostarczymy naszemu organizmowi bakterie probiotyczne.

Jogurt domowy można jeść każdego dnia, żeby zachować optymalną dla naszego organizmu florę bakteryjną w jelitach, co wzmocni naszą odporność przy okazji smacznego posiłku.

Pobierz darmowego e-booka
„Robię domowy jogurt”



Wystąpił jakiś błąd, spróbuj ponownie.



Dziękujemy. Teraz koniecznie POTWIERDŹ adres mail, klikają w link w wiadomości, którą wysłaliśmy na Twojego maila.

Poznaj szczegółowe przepisy (w tym na jogurty mleczne i roślinne), korzyści, zalety domowo przygotowywanego jogurtu. W naszym e-booku znajdziesz odpowiedzi na wiele najczęściej zadawanych pytań. Podaj: