Jogurt z domowym musli

SKŁADNIKI:

  • Ulubione domowo skomponowane musli (nasza propozycja):
  • 1 łyżka pestek dyni i 1 słonecznika
  • 6-8 sztuk orzechów włoskich lub laskowych
  • wypiekane płatki owsiane lub żytnie (opcjonalnie z 1 łyżką miodu)
  • suszone owoce wg. uznania
  • szklanka jogurtu domowego
  • kilka owoców dla udekorowania np. truskawki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wpierw musimy skomponować własne, ulubione musli. Płatki owsiane, i opcjonalnie ziarenka oraz orzechy wypiekamy w piekarniku w temperaturze 160 st. C przez 15-25 minut. Możemy dla smaku pokryć je 1 łyżką miodu.
  2. Następnie wszystkie składniki (nasiona słonecznika, pestki dyni, orzechy, morele i jabłka) wrzucamy do miseczki z jogurtem i dekorujemy ulubionym owocem np. truskawką.

Smacznego!

0 Udostępnień