Jogurt islandzki skyr to tradycyjny produkt mleczarski, który pochodzi z kraju Wikingów – Islandii. Jest to gęsty jogurt o delikatnym smaku i kremowej konsystencji. Skyr to tradycyjny produkt mleczny, który można byłoby zaliczyć zarówno do jednego z typów jogurtów naturalnych jak i do serów. Jest wytwarzany z krowiego, odtłuszczonego mleka. W procesie przygotowania Skyru mleko zostaje poddane procesom pasteryzacji i wzbogacone zawartością żywych kultur bakterii, dzięki czemu jogurt może mieć działanie probiotyczne, wspierając mikroflorę jelitową. Skyr jest popularnym produktem eksportowym Islandii i uwielbianym m.in. w Stanach Zjednoczonych.
Publikujemy nie przepis a propozycję jak można wprowadzić domowo ukwaszony kefir do diety. Czy przyszło Ci do głowy, że kefir może być świetnym dodatkiem do obiadu bezmięsnego? Połączenie kefiru, z ziemniakami i jajkiem sadzonym to świetna propozycja na lekki, pożywny, odżywczy i jednocześnie bardzo zdrowy obiad. Tak skomponowany obiad warto urozmaicić kiszonkami, które wzmocnią pozytywny wpływ na naszą florę bakteryjną.
W ubiegłym roku nasz zaprzyjaźniony przedstawiciel firmy Vorwerk, dystrybuującej słynne urządzenie kuchenne Thermomix TM6, zobowiązał się, że uzyskaną prowizję ze sprzedanych za naszym pośrednictwem urządzeń przeznaczy na cele charytatywne. Czy dotrzymał obietnicy?
Dziękujemy. Teraz koniecznie POTWIERDŹ adres mail, klikają w link w wiadomości, którą wysłaliśmy na Twojego maila.
Poznaj szczegółowe przepisy (w tym na jogurty mleczne i roślinne), korzyści, zalety domowo przygotowywanego jogurtu. W naszym e-booku znajdziesz odpowiedzi na wiele najczęściej zadawanych pytań. Podaj: