Przygotowanie ciasta jogurtowego jest bardzo proste i szybkie. Uzyskujemy ciasto bardzo delikatne z lekkim posmakiem jogurtu.
Na wstępie weź szklankę lub kubek, który posłuży do odmierzania składników. Ok 200-220 ml.
Do przygotowania ciasta potrzebujemy następujące składniki
Do przygotowania ciasta jogurtowego użyliśmy kilkudniowego jogurtu zrobionego z podstawowej Zawkaski DO JOGURTU. Oczywiście również z innych Zakwasek można zrobić jogurt będący podstawą tego typu ciasta.
Potrzebny czas: ok. 50 minut.
Przed wstawieniem do piekarnika można na wierzch ciasta położyć owoce np. morele, ananasy, borówki itp.
Pokryć owocami czy posypać cukrem pudrem możemy też już gotowe ciasto po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu.
Zdania w sprawie kruszonki są podzielone. Niektórzy wolą to ciasto bez kruszonki. W naszym przypadku była raczej udanym dodatkiem.
Do zrobienia kruszkonki potrzebujemy:
Mieszamy wszystkie składniki palcami lepiąc drobinki jakby grudki piasku i kruszonkę pokrywamy ciasto przed wstawieniem go do piekarnika.
Uwaga: przed położeniem kruszonki można położyć na ciasto jeszcze owoce, a potem pokryć je kruszonką.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, zapraszamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy lub telefonicznie na numer 600-58-99-79. Postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania. Pod tym numerem możesz złożyć zamówienie na startery lub dokonać tego na sklep.jogurt-domowy.pl.