Uzyskamy ładnie zarumienione, delikatne placki o lekkim posmaku jogurtu. Jeśli zrobimy z jogurtu nieco bardziej kwaśnego (np. kilkudniowego), to placki będą bardziej wytrawne niż słodkie.
Do przygotowania placków potrzebujemy:
Do przygotowania placków jogurtowych pokazanych na zdjęciach użyliśmy kilkudniowego jogurtu zrobionego z podstawowej Zawkaski DO JOGURTU. Oczywiście również z innych Zakwasek można zrobić jogurt będący podstawą tego rodzaju placków na bazie jogurtu.
Potrzebny czas: ok. 15 minut.
I to już wszystko: placki możemy podawać na zimno lub na gorąco. Dobrze smakują z dodatkiem owoców np. borówek, truskawek, bananów lub domowymi konfiturami.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, zapraszamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy lub telefonicznie na numer 600-58-99-79. Postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania. Pod tym numerem możesz złożyć zamówienie na startery lub dokonać tego na sklep.jogurt-domowy.pl.